Aura prime me!- baza za sjenilo

12674131_900414856746444_177640381_n

Obožavam sjenila i moram priznati da nikada u životu nisam koristila niti se susrela sa proizvodom koji se nanosi kao baza za sjenilo. Bočica Aura baze za sjenilo sadrži 7 ml. Proizvod sadrži mekani, fini aplikator koji je jako nježan za područje oko očiju. Ovaj proizvod nam je zaista potreban jer omogućuje trajnost sjenila, sjenila su intenzivnija, a sprečava nakupljanje sjenila u pregibima kapaka.

Što kaže Aura?

Namena ovog tipa proizvoda je da omogući što duže trajanje senke na očnim kapcima kao i lakšu aplikaciju, dok je boja nanete senke intenzivnija Nakon nanošenja, površina očnog kapka je glatka, a nepravilnosti u vidu različitih diskoloracija kože gornjeg očnog kapka prekrivene zahvaljujući kombinaciji pigmenata. Između kože gornjeg očnog kapka I same senke pravi se barijera kako bi se sprečilo sakupljanje senke u prevojima. Pigmenti su površinski obrađeni hidrofobnim supstancama te u uslovima visokih temperature znoj neće uticati na postojanost šminke na očima. Specifično za ovu formulaciju je prisustvo vitamina E I ekstrakta kore primorskog bora (Pinus Pinaster) koji predstvaljaju odlične antioksidanse I štite osetljivu kožu kapka od slobodnih radikala. Zahvaljujući emolijentnim sastojcima, koža je nežna I zadržava svoju elastičnost. Može se upotrebljavati I samostalno u cilju ujednačavanja boje kože gornjih očnih kapaka. Pre upotrebe proizvod treba dobro promućkati, homogeno naneti na površinu gornjeg očnog kapka sve do obrva I sačekati par sekundi da se proizvod.

12527720_900414870079776_288973076_n.jpg

Nijansa je u boji kože/ boja šampanjca tako da se odlično stopi sa našim tenom na području kapka. Svi mi obično znamo imati na području kapka pojavu plavih žila, pa nam ova baza odmah omogućuje da to i prekrijemo. Baza se jednostavno razmazuje po kapku i ne cijedi se nego se odmah upije i ravnomjerno se raspodijeli. Tekstura je gušća, a to je jako dobro ,jer da nije razlijevala bi nam se po oku. Po stavljanju baze, preporučujem da pričekate koju minutu da se osuši baza i onda nanesete sjenilo ( za to vrijeme možete staviti primer ili puder na lice).

12421788_900421430079120_50627433_n.jpg

12674151_900421400079123_736934056_n

Dovoljan je samo jedan premaz četkicom da bi upotpunili jedan kapak bazom. Ovaj je proizvod odličan jer nam daje odličnu podlogu za nanošenje sjenila, produžuje trajnost sjenila i sprečava nakupljanje sjenila na pregibima kapka. Sjenilo mi je trajalo cijeli dan ako sam prije nanijela bazu i nije mi se trusilo.  Nakon stavljanja baze, puno mi je lakše bilo nanijeti sjenilo, nekako je lakše sjelo na sam kapak. Male žilice na kapcima mi se više nisu vidjele, a nakupljanje sjenila na pregibima mi je nestalo. Sjenilo je bilo zaglađeno i postojano. Tekstura nije masna niti ljepljiva, nego je lagana i ne osjeća se nikakva težina na oku. Proizvod kada se otvori vrijedi 6 mjeseci.

Ovo je definitivno must have proizvod koji naše oči čini još ljepšima, a šminku dugotrajnijom i sjajnijom 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s